14/10/10

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ


Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος. Ακόμα κι αν είναι δική σου επιλογή, δεν είναι ότι καλύτερο να προσπαθείς να διαγράψεις το παρελθόν σου με εκείνη. Αν ήταν εκείνη που έφυγε τότε η κατάσταση χειροτερεύει. Τα σενάρια του λόγου που την έκανε να σε παρατήσει ξεπερνούν σε φαντασία τον σεναριογράφο του Lost. Μην ταλαιπωρείσαι άδικα, σκεπτόμενος ότι θέλει να μείνετε φίλοι, ότι σε βαρέθηκε ή ότι (πολύ απλά) σε άφησε για άλλον. Χάνεις την ουσία, η οποία είναι μία, μόνο μία: σε χώρισε και πρέπει να την ξεπεράσεις ΤΩΡΑ, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα…

1. Get a life

Το να κλείνεσαι σπίτι και να κλαις την άδικη τη μοίρα που σε χώρισε με τη γυναίκα τη ζωής σου- γιατί έτσι την βλέπεις τώρα- δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ό,τι έγινε έγινε και τώρα πρέπει να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να… βγεις από το σπίτι. Πρόσεξε όμως! Μην το πάρεις σαν δικαιολογία να πας εκεί που ξέρεις ότι θα είναι και αυτή, γιατί θα καταλήξεις να περνάς ακόμα περισσότερες ώρες και μέρες με την πρώην να τριγυρνάει στο μυαλό σου- παρέα με τον μελαχρινό που την κερνούσε σφηνάκια.

Το ποτό με κολλητούς, ο καφές με φίλους που είχες να δεις από το πανηγυρισμό του Euro είναι ότι καλύτερο για να γεμίσεις τις ώρες που μέχρι πρόσφατα περνούσες με την καλή σου- η οποία πλέον μετονομάζεται χάρη περιστάσεων σε κάτι περισσότερο κακόβουλο. Ανοίγεις τον κοινωνικό σου κύκλο και δεν μουχλιάζεις κλεισμένος στο δωμάτιο σου. Τι; Νομίζεις ότι κι αυτή κάνει το ίδιο; Την πρώτη μέρα που σε χώρισε, βγήκε και μέθυσε με τη δικαιολογία ότι είναι χωρισμένη και θέλει να τα πιεί. Αν δεν ήθελε να πιει να μη σε χώριζε, ρε. Άντε, ξύπνα επιτέλους!

2. Zoom στα χειρότερα

Δυστυχώς όταν χωρίζουμε αναπολούμε συνέχεια τις τέλειες, ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε με την πρώην. Μέγα λάθος… Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ πιπιλάς με το μυαλό σου τις διακοπές που πήγατε στη Σίφνο πριν τρία χρόνια; Ο τελευταίος καιρός που προφανώς ήταν ένα χάλι πιο μαύρο κι από τον Λούα Λούα σε αφήνει αδιάφορο;

Αν επικεντρώσεις τις σκέψεις σου στους τσακωμούς και σε όλα τα «κακά» στοιχεία της σχέσης σας- όπως το ότι σε έπαιρνε 15 φορές την ημέρα τηλέφωνο (τη νύχτα άλλες τόσες)- θα βρεθείς σε καλό δρόμο και θα αναρωτηθείς γιατί δεν είχες χωρίσει εδώ και καιρό.

3. Έλα να κάνουμε push ups

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ασχοληθείς με το χτίσιμο του αντρικού σου εγωισμού. Που καιρός για γυμναστήρια και push ups όταν η κυρία ήθελε βόλτες με το αμάξι στην παραλιακή; Ώρα για αλλαγές και εγωκεντρικότητα. Αυτές αλλάζουν τα μαλλιά τους- μην παραξενευτείς αν την δεις με ξανθό καρέ ενώ τα είχε μαύρα ως την πλάτη- εσύ θα χτίσεις κοιλιακούς. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση, ανεβαίνεις και κατηγορία στον αγώνα κατάκτησης των γυναικών. Όταν αισθανθείς ακόμα πιο ουάου με την πάρτη σου, θα σου έρθει αναπάντεχα η όρεξη για νέες γνωριμίες και εκείνη θα «ζοριστεί» με τη νέα hot πλευρά του εαυτού σου- και του σώματός σου.

4. Η πιο καλή Κατίνα (δεν) είσαι εσύ

Μείνε μακριά από κατινίστικες εκδικήσεις και σχολιασμούς. Αυτά υποτίθεται ότι τα κάνουν αυτές, δεν θα πέσεις κι εσύ σε αυτό το επίπεδο. Αν αρχίζεις να την «θάβεις» και να τη βρίζεις ακόμα και στον περιπτερά, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Ασχολείσαι μαζί της και ταυτόχρονα γίνεσαι ρόμπα γιατί αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε τι έκανες μαζί της τόσο καιρό; Επίσης μην σκέφτεσαι να διαδώσεις ότι και καλά βγαίνεις με μια Βραζιλιάνα απλά για να την πικάρεις- εκτός αν είναι αλήθεια. (Αν αληθεύει τότε μπράβο αγόρι μου!) Μείνε μακριά από παρακολουθήσεις τύπου F.B.I., γιατί κάποια στιγμή θα σε καταλάβει και εκτός από χωρισμένος θα λέγεσαι και looser.

5. Ο έρωτας με σεξ περνάει

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πετύχει, υπάρχουν πάντα τα απανταχού γκομενάκια που περίμεναν όλο αυτόν τον καιρό να χωρίσετε για να πάρουν σειρά. Ή πιο απλά… βγάλτην από τη σκέψη σου βάζοντας άλλη στο κρεβάτι σου. Θα περάσεις καλά. Και ίσως δεις ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που… κάνουν καλύτερο σεξ. Μα τι λέμε τώρα; Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: