22/4/10

Ο ΩΡΩΠΟΣ ΜΟΥ!


Ο Ωρωπός είναι όρμος και παραθεριστικό συγκρότημα της Βορειοανατολικής Αττικής, στις ακτές του ευβοϊκού κόλπου. Απέχει 54 χιλιόμετρα από την πόλη των Αθηνών και επικοινωνεί με το συγκοινωνιακό δίκτυο μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Αποτελείται από τον ομώνυμο οικισμό, ενώ γειτονικά χωριά είναι το Μιλέσιον, Μαρκόπουλο, η Σκάλα, το Συκάμινο, το Χαλκούτσι, τα Νέα Παλάτια και ο Άγιος Κωνσταντίνος. Διοικητικά υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Στα προσεχή έτη προβλέπεται να εξυπηρετηθεί από το συγκοινωνιακό δίκτυο του προαστιακού στη γραμμή Χαλκίδα-Αθήνα.Άλλο ένα δημοφιλές παραθεριστικό κέντρο του νομού Αττικής. Βρίσκεται σε απόσταση 55 χμ. βορειοανατολικά της Αθήνας. Στην περιοχή αυτή έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες πολλοί Αθηναίοι. Επίσης, θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Η παραλία του Ωρωπού με το ψιλό βότσαλο και τα πεντακάθαρα νερά του Ευβοϊκού κόλπου, αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή συνδυάζει τις κατάφυτες εκτάσεις με το απέραντο γαλάζιο και αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους επιλέγουν να κάνουν διακοπές στην Αττική.Κοντά στον Ωρωπό βρίσκονται και άλλοι παραθαλάσσιοι οικισμοί, όπως το Χαλκούτσι, το Δήλεσι, το Μαρκόπουλο, ο Βλαστός κα, που διαθέτουν όμορφες και καθαρές παραλίες.

Από το λιμανάκι του Ωρωπού πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια με το ferry boat προς την Ερέτρια.

Τα ψαροκάικα που είναι αραγμένα γύρω από το γραφικό λιμάνι του, μαρτυρούν ότι στις γύρω ταβέρνες θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες.


Ο Ωρωπός φημίζεται και για τη νυχτερινή ζωή του. Τα μπαράκια και τα club της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης για τους ξενύχτηδες. Ενώ το πρόγραμμά τους που ικανοποιεί όλες τις μουσικές προτιμήσεις (ελληνικές και διεθνής επιτυχίες).

Σε μικρή απόσταση από τον Ωρωπό βρίσκεται το Αμφιάρειον, ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε. Πρόκειται για ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στην περιοχή.


 

1 σχόλιο:

Ωρωπιώτης είπε...

Ωραιότατα!
σε προσκαλούμε στη διαδικτυακή πύλη μας, http://oropiotis.gr http://oropiotis.com, να σου δείξουμε κι εμείς, τον Ωρωπό μας!
Με εκτίμηση
Ωρωπιώτης