16/9/08

Περίεργες ειδήσεις

* Οι γυναίκες σ' ένα χωριό κοντά στη Λάρνακα, στην Ξυλοφάγου, έκαναν τη δική τους επανάσταση. Ανοιξαν ένα καφενείο στο οποίο δεν επιτρέπεται να πατήσει άνδρας-εκτός από την Παρασκευή. Ο καφενές των γυναικών, όπως τον αποκαλούν οι άνδρες, έχει και όνομα: «Το συναπάντημα» και στεγάζεται σ' ένα σπίτι Κυπριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Εκεί συναντώνται καθημερινά νέες και ηλικιωμένες, για κουβέντα και τάβλι για τις πιο προχωρημένες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μερικές από τις πελάτισσες είναι βιαστικές: «Ενα γλυκύ και γρήγορα, γιατί έχω μπουγάδα». Κάποτε κάποιος άνδρας ξεμυτά στην είσοδο: «Γυναίκα, κλαιει το μωρό, πάρτο». Η γυναίκα βγαίνει στην πόρτα για να πάρει το μωρό και ο άνδρας φεύγει. Ούτε για καφέ δεν μπορεί να μπει.

Οι άνδρες στη Ξυλοφάγου βλέπουν τα πράγματα φιλοσοφώντας - μόδα είναι, θα περάσει. Ομως, ποιος ξέρει! Κάποτε η μόδα κρατάει πολύ.


==========================================


* Πρόκειται για την τελευταία μόδα των διακοπών που όλοι οι πλούσιοι θέλουν να αποκτήσουν, γράφει η Σάντεϊ Τέλεγκραφ: «ένα νησί στα ζεστά γαλάζια νερά της Ελλάδας».

«Η Μαντόνα και Ρίτσαρντ Γκιρ είναι ανάμεσα στους αστέρες του Χόλιγουντ που ψάχνουν για ένα ιδανικό προορισμό για τις διακοπές τους. Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν απομόνωση, αμμουδιές και τουλάχιστον τέσσερις μήνες με υπέροχο καιρό.»

«Τουλάχιστον έξι νησιά είναι προς πώληση, και σύμφωνα με τους ντόπιους, μεταξύ αυτών και ο Σκορπιός, του Αριστοτέλη Ωνάση», γράφει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι η Αθηνά Ωνάση το έχει βγάλει στην αγορά προς 300 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 1500 νησιά εκ των οποίων μόλις τα 200 κατοικούνται, σημειώνει η κυριακάτική εφημερίδα. «Πολλά από αυτά είναι ιδιόκτητα μετά από αλλαγή στη νομοθεσία, και τώρα μπορούν να τα αγοράσουν και ξένοι.

Η Ελλάδα είναι ιδανική επιλογή, κυρίως για πλούσιους Αμερικανούς, γράφει το άρθρο.

Μάλιστα, αναφέρει ότι μια από τις διάσημες κατοίκους της Ελλάδας είναι πλέον η Παλόμα Πικάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: