9/12/08
Φωτιές και επεισόδια σε όλη την Ελλάδα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπου συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια, οι συγκρούσεις και οι λεηλασίες καταστημάτων και περιουσιών.

Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν λεηλατηθεί ενώ παντού έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές με αποκορύφωμα μεγάλο κτίριο στη Συγγρού, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και σε κτίριο στη Σίνα όπου εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους. Συνολικά 23 κτίρια, τα δέκα από αυτά δημόσια, έχουν παραδωθεί στις φλόγες ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Από την πλευρά της αστυνομίας υπάρχει παντελής έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου. Στην ουσία έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο που δεν προβλέπει ούτε την διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Οι αντιεξουσιαστές διαλύουν ότι βρίσκουν στο δρόμο τους και οι αστυνομικοί έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να χειριστούν την κατάσταση με συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να στέκονται σχεδόν απαθείς.
Οδομαχίες, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και χημικά είναι το σκηνικό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας ενώ πολλοί αλλοδαποί κάνουν πλιάτσικο στα λεηλατημένα εμπορικά καταστήματα. Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και η Πανεπιστημίου έχουν αποκλειστεί όμως δεν υπάρχουν πουθενά άνδρες της τροχαίας για να κατευθύνουν τους πολίτες που δεν γνωρίζουν ποιό δρόμο να ακολουθήσουν για να μην πέσουν πάνω στα οδοφράγματα.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου ομάδες νεαρών με βαριοπούλες και γκασμάδες μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια παίζοντας πετροπόλεμο με την αστυνομία. Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στην Καμάρα, ενώ λεηλατούνται τράπεζες. Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή και η ατμόσφαιρα από τα χημικά είναι αποπνικτική.

Εκτεταμένα επεισόδια και στα Γιάννενα όπου οι αστυνομικοί προσπαθούν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους οι οποίοι έχουν σπάσει πολλές τράπεζες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο δικαστικό μέγαρο. Διεξάγεται συνεχής κλεπτοπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί ρίχνουν συνεχώς χημικά.

Στην Πάτρα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και μετέδωσαν ένα βίντεο το οποίο είχαν ηχογραφήσει. Ακολούθησαν επεισόδια και σημαντικές ζημιές εμπορικών καταστημάτων.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στο Μαξίμου προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα για τον χειρισμό της κρίσης καθώς την Τρίτη, που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 15χρονου, τα επεισόδια αναμένεται να κορυφωθούν.

1 σχόλιο:

molemou είπε...

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στο Μαξίμου προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα για τον χειρισμό της κρίσης καθώς την Τρίτη, που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 15χρονου, τα επεισόδια αναμένεται να κορυφωθούν NA SE APO KAMIA MERIA NA AKOUS TIS ISTORIES POU TA LENE:XESTIKANE TO TI TA GINI SIMERA