4/4/09

Δεν άντεξε τη φρίκη της φωτογραφίας του

Ο Kevin Carter κέρδισε το βραβείο Pulitzer για τη φωτογραφία (δίπλα) που τράβηξε στο Σουδάν το 1993 και η οποία δημοσιεύτηκε στους New York Times στις 26 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Το βραβείο έμαθε ότι το κέρδισε στις 12 Απριλίου του 1994.Το παρέλαβε στις 14 Μαΐου και μετά δύο μήνες, στις 27 Ιουλίου, αυτοκτόνησε. Όταν ο Κevin έβγαλε την φωτογραφία δεν δούλευε για λογαριασμό κανενός περιοδικού και με τις φωτογραφίες του ήθελε να δείξει την πείνα που υπήρχε στο Σουδάν και στην Αφρική γενικά.Η φωτογραφία απεικονίζει ένα υποσιτισμένο κοριτσάκι που σέρνεται για να φτάσει σε κέντρο διανομής τροφής ενώ παρακολουθείται από ένα όρνεο το οποίο περιμένει το θάνατο της για να μπορέσει να ζήσει αυτό.

Σχόλιο: Δέκα λεπτά περίμενε το όρνιο, δέκα λεπτά περίμενε ο Kevin μετά κάθισε κάτω από ένα δέντρο και έκλαιγε, γιατί απαγορευόταν να βοηθήσει το παιδάκι να ζήσει. Όλο το περιστατικό κράτησε μισή ώρα μέχρι που έφυγε με το ελικόπτερο της επισιτιστικής βοήθειας. Ήταν ένα τυχαίο επεισόδιο, μισής ώρας στη ζωή του. Τόσο χρειάσθηκε για να πάρει το βραβείο, να μείνει στην αιωνιότητα και να πεθάνει από αυτό δυο μήνες μετά. Σήμερα είναι διαφορετικά;

3 σχόλια:

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Άν την ευαισθησία του φωτογράφου ακολουθούσαν διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι κι εδώ στην Ελλάδα,ίσως τα πράγματα νά ήταν πολύ πιό καλύτερα από ότι τώρα!
Συγκλονιστική και σοκαριστική η φωτό όσο και η ιστορία πού την συνοδεύει.
Καλή σου μέρα.

ΣΟΥΙΤΑ είπε...

Σε εσένα Ελένη και σε όλους τους φίλους σου εύχομαι
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

MOLEMOU είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!