22/3/09

Μια βόλτα στο Μοναστηράκι

H άνοιξη μπήκε και ο καιρός το αποδεικνύει εμπράκτως με έναν περήφανο ήλιο. Οι καφετέριες και τα μεζεδοπωλεία έβγαλαν ήδη τα τραπεζάκια έξω και γεμίζουν με κόσμο που λατρεύει τις πρώτες αχτίδες καλοκαιριού.
Οι ιστορικοί δρόμοι της Αθήνας σφύζουν και πάλι από ζωή και το γραφικό Μοναστηράκι υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες. Η περιοχή εξάλλου είναι ιδανική για μια βόλτα στον ανοιξιάτικο ήλιο. Η καλύτερη μέρα για καφεδάκι στο Μοναστηράκι είναι η Κυριακή για να καταφέρετε να επισκεφτείτε και το παζάρι και να ανακαλύψετε σπάνιους μικρούς θησαυρούς.



Η πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, η Πλάκα στους πρόποδες του βράχου της Ακρόπολης, παραμένει αγαπημένος γευστικός προορισμός των Αθηναίων και των επισκεπτών. Διάσπαρτη από παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, πολλές από τις οποίες την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι υπαίθριες, η Πλάκα είναι μια περιοχή που συνδυάζει το καλό φαγητό με έναν όμορφο περίπατο ανάμεσα στα παλαιά σπίτια. Παρά το γεγονός ότι πολλές ταβέρνες της έχουν έναν μάλλον "τουριστικό" διάκοσμο, το φαγητό τους είναι γενικά καλό. Υπάρχουν φυσικά και αρκετές διαχρονικές και ονομαστές για τα γευστικά τους πιάτα ταβέρνες στην περιοχή της Πλάκας όπως είναι η Ταβέρνα "Σίσσιφος" με εξαιρετική θέα από Roof Garden στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό.
Το Μοναστηράκι, λίγο πιο κάτω, φανερά ανανεωμένο με τον ανακαινισμένο σταθμό του Mετρό, προσφέρει, εκτός από τα γνωστά του ψητοπωλεία και μεζεδοπωλεία, δεκάδες άλλα εστιατόρια με ελληνική ή ξένη κουζίνα. Μια στάση στο Μοναστηράκι για ούζο και μεζέ ή για σουβλάκι, μπορεί να συνδυαστεί με μια ευχάριστη βόλτα στα αντικάδικα και στις ανοιχτές αγορές του.
Οι γειτονικές περιοχές του Θησείου και του Ψυρρή τα τελευταία χρόνια έχουν κυριολεκτικά μεταμορφωθεί από την πληθώρα των μοντέρνων εστιατορίων και μπαρ που άνοιξαν εκεί. Οι επιλογές είναι πολλές, το ίδιο και οι τιμές. Αν επιλέξετε αυτή τη γειτονιά για τη νυχτερινή σας έξοδο, θα πάρετε μια καλή γεύση της νυχτερινής ζωής στην Αθήνα. Στο Θησείο μπορείτε να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ έχοντας μια καταπληκτική θέα από το roof garden του Μεζεδοπωλείου "Φοίλιστρον".
Στον Κεραμεικό, μια ακόμη από τις πρόσφατα αναμορφωμένες παλιές γειτονιές, θα βρείτε ουζάδικα και ρακοπωλεία με μεζέδες, καθώς και πολλά ethnic εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: